Compania românescă UiPath, specializată pe implementarea proceselor de automatizare de tip RPA (Robotics Pocess Automation), a anunţat joi că a obţinut o investiţie de 30 de milioane de dolari din partea fondului de investiţii Accel Partners.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UiPath este o companie românească cu sediul în Statele Unite şi birouri în şase ţări, specializată în dezvoltarea şi vânzarea tehnologiei de automatizare software a proceselor de lucru din mediul office (RPA). ”UiPath a primit la începutul anului 2017 recunoaşterea oficială de lider global al industriei RPA şi obţine acum o investiţie de 30 de milioane de dolari care va ajuta compania să continue dezvoltarea în baza creşterii de 600% pe care a înregistrat-o în 2016”, se arată în comunicat. Accel Partners au făcut investiţii în companii mamut precum Facebook, Dropbox şi Spotify. Alături de Accel, mai participă la finanţare investitorii Earlybird Venture Capital, Credo Ventures şi Seedcamp. ”UiPath se va folosi de acest fond de sprijin pentru a angaja cei mai buni ingineri software şi oameni de business, propunându-şi să dubleze efortul de dezvoltare a caracteristicilor cognitive de tip uman în tehnologia produsului său “enterprise” ”, se arată în comunicat. Roboţii software UiPath sunt programaţi să preia munca de tipul copy-paste a angajaţilor. România a depăşit celelalte ţări din regiune în ceea ce priveşte implementarea proceselor de automatizare de tip RPA (Robotics Pocess Automation), fiind în top cinci ţări la nivel european, în special ca urmare a tendinţei companiilor multinaţionale de a miza masiv pe aceste programe, a declarat, în luna octombrie a anului trecut, pentru News.ro, directorul în cadrul firmei de audit şi consultanţă EY pe Europa Centrală şi de Est, Aurelia Costache.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.