Podcast-urile găzduite de Spotify vor fi traduse automat în alte limbi, cu ajutorul tehnologiei furnizate de OpenAI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spotify şi OpenAI au realizat un parteneriat prin care platforma suedeză de streaming va putea să traducă automat în alte limbi podcast-urile.

În centrul operaţiunii se află Whisper, un instrument de transcriere a vocii pentru limba engleză care funcţionează în ambele sensuri - din şi în limba engleză.

În cazul Spotify, vocea din podcast-urile în limba engleză va fi sintetizată în limbile spaniolă şi franceză. Pentru început, compania a selectat câteva podcast-uri unde va fi aplicată această tehnologie.

OpenAI a limitat disponibilitatea Whisper din considerente de siguranţă şi intimitate. Aceasta ar putea fi folosită pentru a falsifica voci cu scopul creării şi răspândirii unor informaţii false.

Spotify, de cealaltă parte, încearcă pe cât posibil să redreseze corabia cu podcast-uri, după ce a investit peste un miliard de dolari în acest tip de conţinut pentru a constata că nu produce bani la nivelul la care se aştepta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.