Serviciul de streaming audio Spotify Technology a achiziţionat Kinzen, o firmă care a ajutat-o să identifice conţinutul dăunător de pe platformă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Achiziţia face parte din eforturile Spotify de a face faţă conţinutului dăunător din serviciul său, după o reacţie la începutul acestui an legată de ”The Joe Rogan Experience”, în care podcasterul a fost acuzat că a răspândit informaţii greşite despre Covid-19.

Firma din Dublin lucrează cu Spotify din 2020, concentrându-se iniţial pe integritatea conţinutului legat de alegeri din întreaga lume.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

De atunci, misiunea Kinzen s-a extins pentru a include informaţiile eronate, dezinformarea şi discursul instigator la ură.

”Kinzen oferă o combinaţie de instrumente şi expertiză pentru a ne ajuta să înţelegem mai bine conţinutul de pe platforma noastră şi tendinţele emergente de abuz”, a declarat Sarah Hoyle, director pentru încredere şi siguranţă la Spotify.

Termenii contractului nu au fost dezvăluiţi.

La începutul acestui an, Spotify a spus că va fi mai transparentă în privinţa modului prn care determină  conţinutul acceptabil şi inacceptabil.

Compania şi-a publicat regulile platformei pentru prima dată în ianuarie. În iunie, Spotify a format un Consiliu Consultativ pentru Siguranţă, pentru a oferi informaţii cu privire la conţinutul dăunător.

Kinzen va oferi avertismente timpurii despre probleme de pe diferite pieţe, ajutând Spotify să modereze mai eficient conţinutul în mai multe limbi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.