După mai multe luni de teste interne, Spotify a lansat un instrument de inteligenţă artificială care poate ajuta utilizatorii să creeze şi să îmbunătăţească playlist-urile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noua facilitate, numită AI Playlist, permite utilizatorilor să creeze liste de melodii pe baza comenzilor scrise, la fel cum cum sunt cele folosite în cazul unor chatboţi precum ChatGPT sau Gemini.

Comenzile pot avea în vedere atât criterii specifice, precum genul sau decada, cât şi cerinţe speciale precum „melodii pe care le pot cânta pisicii” sau „ritmuri pentru lupta cu zombi” - sunt două dintre exemplele date chiar de Spotify.

AI-ul înţelege atunci când utilizatorul face referinţe la diverse lucruri, precum oraşe, activităţi, filme sau culori, care pot fi folosite inclusiv în mod complementar.

În proces, alături de AI, Spotify implică şi informaţiile pe care le are deja despre preferinţele utilizatorilor, pentru ca listele generate fie cât mai apropiate gusturilor personale.

O listă de melodii astfel creată, poate, apoi, să fie modificată tot cu ajutorul AI-ului. De exemplu, utilizatorul poate cere ca melodiile care compun o listă să fie ceva mai vioaie sau, din contră, mai lente.

Noua facilitate poate fi apelată apăsând butonul „+” din colţul dreapta sus al bibliotecii personale de melodii. Din meniul care de deschide, trebuie aleasă opţiunea AI Playlist.

Pentru început, funcţionalitatea este disponibilă în stadiu beta doar în Marea Britanie şi Australia, dar va putea fi folosită şi în alte regiuni pe parcursul următoarelor luni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.