Spotify a decis să părăsească piaţa din Uruguay ca răspuns la adoptarea unui amendament adus legii drepturilor de autor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parlamentul din Uruguay a adoptat luna trecută două amendamente care vin să completeze legea pentru drepturile de autor, adăugând sintagma „plată corectă şi echitabilă”, cu referire la plăţile către deţinătorii drepturilor de autor.

Spotify a comunicat în mai multe rânduri, după adoptarea amendamentelor, că este îngrijorată de posibilele efecte ale noilor prevederi şi de lipsa de claritate a acestora, care nu includ formule concrete de calcul, ci lasă doar fereastra deschisă unor viitoare completări.

Compania suedeză mai spune că plăteşte deja aproape 70% din fiecare dolar câştigat către deţinătorii drepturilor de autor.

Într-un final, Spotify a anunţat că va începe să închidă serviciul din Uruguay din 1 ianuarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.