Platforma de streaming Spotify a anunţat luni că a depăşit cifra de 100 de milioane de abonaţi premium şi 217 milioane utilizatori activi lunar, dar şi că a înregistrat o mai mică pierdere financiară pe primul trimestru.
Numărul utilizatorilor premium a crescut de la 96 de milioane, în al patrulea trimestru, şi de la 75 de milioane, în urmă cu un an, în timp ce numărul utilizatorilor activi lunar a crescut de la 207 milioane, în al patrulea trimestru, şi 173 de milioane, în urmă cu un an.
Creşterea abonaţilor s-a datorat, potrivit companiei, „unei promovări mai bune decât a fost plănuită în Statele Unite şi Canada” şi a creşterii puternice continue a Spotify for Family, citează The Hollywood Reporter.
10 iunie Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României
Compania, condusă de Daniel Ek, a transmis că pierderile din primul trimestru au fost de 142 de milioane de euro, faţă de 169 de milioane de euro, înregistrate anul trecut.
Pe plan operaţional, pierderea a fost mai mică decât se aşteptau reprezentanţii companiei, „ca rezultat al profitului mai mare şi al cheltuielilor pentru marketing mai mici decât ne aşteptam”.
Veniturile au crescut cu 33% până aproape de 1,5 miliarde de euro, în timp ce cheltuielile de funcţionare au crescut cu 30%.
Spotify s-a lansat în februarie 2019 în India, unde are deja peste 2 milioane de utilizatori, şi în alte 79 de pieţe.
Până la finalul lui 2019, reprezentanţii companiei prevăd o creştere a numărului utilizatorilor activi lunar de până la 265 de milioane, iar pe cea a numărului abonaţilor de până la 127 de milioane.
În luna martie, compania Spotify a depus o plângere la Comisia Europeană împotriva Apple, pe care o acuză de nerespectarea concurenţei.
Apple a răspuns plângerii făcute că serviciul de streaming audio „vrea toate beneficiile unei aplicaţii deschise fără ca aceasta să fie deschisă”.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.