Platforma de streaming Spotify a anunţat luni că a depăşit cifra de 100 de milioane de abonaţi premium şi 217 milioane utilizatori activi lunar, dar şi că a înregistrat o mai mică pierdere financiară pe primul trimestru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numărul utilizatorilor premium a crescut de la 96 de milioane, în al patrulea trimestru, şi de la 75 de milioane, în urmă cu un an, în timp ce numărul utilizatorilor activi lunar a crescut de la 207 milioane, în al patrulea trimestru, şi 173 de milioane, în urmă cu un an.

Creşterea abonaţilor s-a datorat, potrivit companiei, „unei promovări mai bune decât a fost plănuită în Statele Unite şi Canada” şi a creşterii puternice continue a Spotify for Family, citează The Hollywood Reporter.

Compania, condusă de Daniel Ek, a transmis că pierderile din primul trimestru au fost de 142 de milioane de euro, faţă de 169 de milioane de euro, înregistrate anul trecut.

Pe plan operaţional, pierderea a fost mai mică decât se aşteptau reprezentanţii companiei, „ca rezultat al profitului mai mare şi al cheltuielilor pentru marketing mai mici decât ne aşteptam”.

Veniturile au crescut cu 33% până aproape de 1,5 miliarde de euro, în timp ce cheltuielile de funcţionare au crescut cu 30%.

Spotify s-a lansat în februarie 2019 în India, unde are deja peste 2 milioane de utilizatori, şi în alte 79 de pieţe.

Până la finalul lui 2019, reprezentanţii companiei prevăd o creştere a numărului utilizatorilor activi lunar de până la 265 de milioane, iar pe cea a numărului abonaţilor de până la 127 de milioane.

În luna martie, compania Spotify a depus o plângere la Comisia Europeană împotriva Apple, pe care o acuză de nerespectarea concurenţei.

Apple a răspuns plângerii făcute că serviciul de streaming audio „vrea toate beneficiile unei aplicaţii deschise fără ca aceasta să fie deschisă”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.