Piaţa de birouri din Londra se află într-o ”recesiune a chiriilor”, potrivit companiei de servicii financiare Jeffries, care a relatat că locurile vacante în centrul de afaceri al capitalei britanice au atins un maxim din ultimii 30 de ani, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Analiştii Jeffries au estimat că a existat o scădere cu 20% a utilizării birourilor din Londra, deoarece munca de acasă şi hibridă, precum şi o trecere către birourile ecologice, continuă să fie o prioritate.

Nivelul locurilor de muncă vacante este, de asemenea, peste un vârf de la care chiriile ar începe de obicei să scadă, în afară de cazul clădirilor axate pe durabilitate.

Birourile flexibile, de lucru în comun şi cu servicii ocupă aproximativ 9% din spaţiul Londrei şi s-au mutat în unele dintre spaţiile vacante, a spus Jeffries.

În notă, Jeffries a retrogradat companiile imobiliare comerciale British Land Company şi Great Portland Estates, deoarece consideră că piaţa continuă să se micşoreze.

Companiile de renume au renunţat la spaţiile de birouri din Londra. Meta este cel mai recent caz, după ce a plătit 149 de milioane de lire sterline (181 de milioane de dolari) pentru a părăsi mai devreme unul dintre birourile sale din Regent’s Place, după cum a relatat British Land, în timp ce banca britanică HSBC a anunţat în iunie că va renunţa la turnul său Canary Wharf, de 45 de etaje, pentru un spaţiu mai mic în centrul Londrei, aşa cum a văzut Reuters într-o notă.

Morgan Stanley, pe de altă parte, a optat pentru a îmbunătăţi marţi ratingul acţiunilor Great Portland Estates, spunând că trusturile de investiţii imobiliare din Marea Britanie ”oferă o oportunitate convingătoare”.

Sectorul tinde să se descurce bine spre sfârşitul recesiunilor economice, scăderile valorii activelor nete se moderează, iar scăderile dobânzilor Băncii Angliei par să fie la orizont, a spus Morgan Stanley, în explicarea perspectivei sale mai pozitive asupra sectorului.

Acţiunile Great Portland Estates au scăzut cu aproape 4% miercuri, în timp ce titlurile British Land Company au pierdut 2%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.