Autorităţile de reglementare din Spania au amendat opt companii, între care Siemens, Nokia şi ACS, cu o sumă totală de 127,3 milioane de euro, pentru formarea unui cartel anticoncurenţial în obţinerea contractelor publice pentru sistemele de semnalizare feroviară, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În perioada 2002-2017, companiile au acţionat ca un cartel pentru a-şi împărţi ilegal contracte în valoare de 4,1 miliarde de euro atribuite de operatorul infrastructurii feroviare naţionale Adif, a anunţat vineri autoritarea de reglementare CNMC.

Siemens a anunţat că a susţinut investigaţia realiată de CNMC şi că a luat măsurile de personal şi organizaţionale înainte de anunţarea amenzilor.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

"Siemens are toleranţă zero faţă de corupţie”, a afirmat compania într-un comunicat.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Nokia, compania a cooperat cu investigaţia CNMC şi consideră că a acţionat în mod legal.

”Vom contesta decizia şi cerem suspendarea tuturor sancţiunilor până la apel”, a spus purtătorul de cuvânt.

ACS nu a răspuns multiplelor solicitări de comentarii.

CNMC a mai anunţat că 10 directori ai companiilor au fost amendaţi cu o sumă cumulată de 483.000 de euro.

Cobra, filială a companiei ACS, a primit cea mai mare amendă, de 30 million euros, urmată de Nokia, care trebuie să plătească 24 de milioane de euro. Siemens şi filiala Siemens Rail au fost amendată cu o sumă totală de 28,9 milioane de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.