Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a declarat că este ca Radio Erevan creşterea economică a PNL, iar România se află în prăpastie din punct de vedere economic şi cifrele Eurostat arată că în restul Europei au fost luate măsuri concrete pentru sprijinirea economiei, însă în ţara noastră ele lipsesc cu desăvârşire.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Creşterea economică a PNL e ca la Radio Erevan. România se află în prăpastie din punct de vedere economic, iar «marea creştere» cu care se laudă Orban este, în realitate, o mare scădere. Toate ţările europene au avut scăderi economice dramatice în primăvară, însă majoritatea înregistrează acum o revenire clară. Asta înseamnă V, nu ce desenează din pix incompetenţii din Guvernul Orban”, a scris Sorin Grindeanu vineri pe Facebook. 
 
El precizează că cifrele EUROSTAT sunt clare şi indică faptul că măsuri pentru susţinerea economiei au fost luate în alte state membre ale UE, însă în România sunt inexistente.
 
„Diferenţa dintre România şi restul Europei este dată de măsurile concrete luate în sprijinul economiei – inexistente în România, aplicate şi eficiente – în majoritatea ţărilor europene. Cifrele prezentate astăzi de EUROSTAT – chiar în timpul conferinţei electorale prezidenţiale! – vorbesc de la sine”, a completat Grindeanu.
 
Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat vineri, la Cotroceni, că datele despre situaţia economică în trimestrul II arată că economia îşi revine.

„Acum, referitor la situaţia economică – avem date noi despre trimestrul III şi, chiar dacă suntem, evident, într-o criză economică şi economia a performat mai puţin bine decât în perioada de comparaţie a anilor anteriori, totuşi avem şi o veste bună. Comparaţia cu trimestrul II al acestui an ne arată că economia îşi revine. Avem, faţă de trimestrul trecut, o creştere notabilă, în jur de 5%, ceea ce ne arată că măsurile luate în plan economic au fost corecte, au fost măsurile juste şi, foarte important, evităm ceea ce se numeşte o recesiune tehnică. Pentru a veni cu noi măsuri, pentru a da un impuls hotărât economiei, pentru a intra într-o fază de redresare solidă, este nevoie de bani. Aceşti bani îi vom primi din fonduri europene”, a declarat şeful statului.

Acesta a adăugat că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este aproape de finalizare.

„Astăzi am avut o discuţie cu premierul, cu miniştrii de resort, pentru a găsi o formă foarte bună pentru ceea ce se numeşte Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Este un plan amplu şi vom avea peste 30 – atenţie – 30 de miliarde de euro din fonduri europene, pentru a finanţa măsurile din acest plan. Suntem cu proiectul foarte aproape de finalizare, este o măsură foarte largă, care se referă şi la reforme, şi la măsuri de infrastructură, şi la multe sectoare care trebuie să fie şi modernizare, dar şi redresate”, a conchis Iohannis.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.