Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) va vom acorda licenţe pentru frecvenţe radio de putere mică în banda FM, pentru evenimente de tip drive-in, deoarece în perioada stării de urgenţă am primit mai multe solicitări pentru a sprijini organizarea de diverse evenimente de acest tip, precum cinema şi concerte live, a anunţat într-un comunicat preşedintele autorităţii, Sorin Grindeanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Pentru că în perioada stării de urgenţă am primit mai multe solicitări pentru a sprijini organizarea de diverse evenimente de tip drive-in (cinema, concerte live), vom acorda licenţe pentru frecvenţe radio de putere mică în banda FM, pentru a asigura coloana sonoră a acestor evenimente, astfel încât publicul să se poată bucura în siguranţă de spectacol din autoturismele proprii, utilizând aparatele radio. Şi industria de entertainment, la fel ca întreaga societate, se adaptează condiţiilor actuale şi mă bucur că printr-o bună colaborare cu Consiliul Naţional al Audiovizualului am putut identifica rapid o soluţie pentru ca aceste evenimente să se poată desfăşura în condiţii optime”, a declarat Sorin Grindeanu, preşedintele ANCOM.

Licenţa de utilizare a frecvenţelor va fi eliberată pentru o perioadă de maximum 30 de zile.

În contextul măsurilor de distanţare socială, pentru organizarea unor evenimente de scurtă durată, destinate divertismentului unui public restrâns şi într-un areal limitat de către organizatorii de spectacole sau de concerte de tip drive-in, este necesară alocarea de către ANCOM a unei licenţe temporare de utilizare a frecvenţelor radio pentru a asigura coloana sonoră a acestor evenimente.

Tipul de aplicaţie urmărit de solicitanţi este transmiterea coloanei sonore către participanţii la evenimente de tip drive-in, în care spectatorii se află în propriile autovehicule, şi constituie o alternativă la evenimentele desfăşurate în sălile de cinema tradiţionale şi concertele în aer liber cu spectatori.

Licenţa va fi acordată atât persoanelor juridice, cât şi societăţilor fără personalitate juridică şi persoanelor fizice în urma completării şi transmiterii de către solicitant a unui formular-tip disponibil pe site-ul autorităţii, însoţit de o documentaţie care susţine soluţia tehnică propusă, în conformitate cu reglementările tehnice aplicabile.

"Transmiterea cererii se poate efectua către sediul central sau către orice structură teritorială a ANCOM fie prin depunere, personal sau de către un reprezentant al solicitantului, printr-un serviciu poştal sau ca înscris în formă electronică, căruia i s-a încorporat, ataşat sau i s-a asociat logic o semnătură electronică extinsă, bazată pe un certificat calificat nesuspendat sau nerevocat la momentul respectiv şi generată cu ajutorul unui dispozitiv securizat de creare a semnăturii electronice prin intermediul Registraturii online a ANCOM", arată instituţia.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.