Producătorul japonez Sony va avea propriul serviciu de video streaming, cu o calitate a imaginii apropiată de discurile Blu-ray 4K.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sony a anunţat că va lansa un serviciu de streaming video care, cel puţin la început, va fi disponibil doar pe televizoarele premium ale companiei - ca un o imbold în plus pentru achiziţionarea acestora.

Serviciul Bravia Core va veni preinstalat pe modelele Bravia XR şi va include filme noi şi vechi produse de Sony Pictures.

Ceea ce reuşeşte să diferenţieze serviciul celor de la Sony (şi să contribuie, eventual, la creşterea vânzărilor de televizoare ale companiei japoneze) este calitatea imaginii.

Sony promite o calitate a imaginii echivalentă discurilor Blu-ray 4K, folosind o compresie aproape fără pierdere de calitate, pe care a botezat-o “Pure Stream”.

Conţinutul va fi difuzat la 80Mbps, ceea ce este impresionant, însă va necesita şi o conexiune serioasă la internet. Spre comparaţie, Netflix transmite conţinutul UHD la doar 15,6Mbps.

Librăria de conţinut va fi compusă, în momentul lansării, din peste 300 de titluri, unele dintre acestea în format IMAX Enhanced, pentru televizoarele compatibile.

Dincolo de abonamentul lunar, al cărui preţ încă nu se cunoaşte, clienţii vor primi 5 sau 10 credite, în funcţie de televizorul cumpărat. Un credit poate fi folosit pentru a viziona un film.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.