Un nou brand auto, născut ca urmare a colaborării dintre Sony şi Honda, a fost anunţat la CES 2023.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sony şi Honda vor dezvolta împreună maşini electrice sub brandul Afeela, au anunţat cele două companii. O primă maşină sub acest brand va fi lansată pe piaţă în 2026.

În vreme ce Honda se va ocupa de construirea maşinilor, Sony va fi responsabil de implementarea propriilor tehnologii de entertainment, VR, AR şi AI.

Fără să promită funcţionarea complet autonomă, prima maşină ce va fi vândută sub brandul Afeela va fi dotată cu peste 40 de senzori care vor depista oamenii şi obstacolele oferind un anumit nivel de condus autonom.

Sony vede maşinile viitorului, capabile să conducă din ce în ce mai mult singure, drept o viitoare platformă pentru produse de entertainment şi tehnologie - oamenii vor avea din ce în mai mult timp liber în maşină, pe care şi-l vor ocupa lucrând, jucându-se şi distrându-se.

Cele două companii nu au precizat şi detaliile tehnice concrete, dar au spus că maşinile din aceasta serie vor fi plasate pe piaţă ca produse premium, ceea ce înseamnă că vor avea şi preţuri pe măsură.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.