Banca franceză Societe Generale anticipează că va constitui provizioane cuprinse între 3,5 şi 5 miliarde de euro în acest an din cauza pierderilor provocate de criza coronavirusului, a declarat sâmbătă directorul general Frederic Oudea, într-un interviu acordat publicaţiei Les Echos, preluat de CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oudea mai anticipează că rata capitalului propriu va scădea la 11%-11,5% şi va rămâne cu 2-2,5 puncte procentuale peste nivelul minim obligatoriu.

Acţiunile Societe Generale au scăzut puternic joi, după ce a treia mare bancă franceză listată la bursă a raportat pierderi trimestriale, spre surprinderea analiştilor. Banca a majorat provizioanele pentru credite neperformante şi a consemnat o scădere a veniturilor la divizia de tranzacţii cu acţiuni.

”Este de departe cea mai gravă criză cu care ne-am confruntat vreodată”, a spus Oudea. El a adăugat însă că, spre deosebire de criza financiară din 2008-2009, băncile au provizioane suficiente pentru a face faţă.

”În timpul crizei precedente, băncile au avut probleme. Astăzi, băncile au de jucat un rol de lider şi fac parte din soluţie”, a explicat şeful Societe Generale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.