Societatea Naţională a Sării (Salrom), singurul producător de sare din România, a aprobat un plan de investiţii pentru anul 2018 în valoare de 54 milioane lei, în creştere faţă de investiţiile programate pentru anii precedenţi, şi de peste 274,5 milioane lei până în 2020.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pentru sucursalele societăţii, în această sumă sunt prevăzute investiţii vizând retehnologizarea şi eficientizarea producţiei, protecţia mediului şi a zăcămintelor, îmbunătăţirea nivelului de sănătate şi securitate în muncă, dezvoltarea de noi produse, concomitent cu menţinerea capacităţii de producţie în perimetrele concesionate”, arată un comunicat al companiei.

Un alt capitol de investiţii pentru care s-au alocat sume suplimentare o reprezintă dezvoltarea turismului salin în sucursalele societăţii.

”Având în vedere necesităţile ridicate de investiţii ale societăţi, a fost stabilit un program de investiţii pentru perioada 2018-2020 de peste 274,5 milioane lei, program ce urmează a fi finanţat în proporţie de 99% din surse proprii”, mai spun oficialii Salrom.

Compania a investit 34 milioane lei în anul 2016 şi 35 milioane în anul 2017. Societatea a făcut precizări şi pe marginea protestelor de marţi. Minerii de la Salina Slănic Prahova au declanşat marţi un protest spontan, aceeştia fiind nemulţumiţi de salariile mici şi de nivelul mic al investiţiilor.

”În contextul actual, respectiv trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat, câştigurile salariale lunare nete ale angajaţilor Societăţii Naţională a Sării SA existente la 31 decembrie 2017, respectiv salariile de bază, sporurile, indeminizaţiile de fidelitate, precum şi cele de concediu şi recompensele anuale, nu au fost afectate, societatea majorând salariile de bază brute, inclusiv sporurile şi alte beneficii financiare, începând cu 1 ianuarie 2018, cu cuantumul contribuţiilor sociale trecute în sarcina angajaţilor începând cu aceeaşi data”, arată compania.

Pentru anul 2018, Salrom a prevăzut în propunerea de buget de venituri şi cheltuieli supus aprobării, o creştere salarială ”menită să reducă inechităţi apărute în trecut între diverse categorii salariale, urmare a creşterilor succesive a salariului minim pe economie”.

Totodată, în aceeaşi propunere de buget se regăsesc şi cheltuielile aferente drepturilor colective din Contractul Colectiv de Muncă 2018-2020 încheiat în februarie 2018, mai informează comunicatul.

”Câştigul mediu salarial în cadrul Societăţii Naţionale a Sării SA a înregistrat în perioada 2016 - 2017 o creştere cu 17%, cheltuielile de natură salarială crescând de la 70,5 milioane lei în 2016, la 82,9 milioane în 2017”, spun oficialii Salrom.

În proiectul de buget aferent anului 2018 propus spre aprobare, cheltuielile de natură salarială se ridică la 90 milioane lei, la care se adaugă 16,9 milioane lei reprezentând contribuţiile transferate în sarcina angajaţilor începând cu 1 ianuarie 2018. Societatea Naţională a Sării este unul dintre primii zece producători de sare din Europa. Ministerul Economiei deţine 51% din acţiuni, capitalul privat fiind deţinut de către Fondul Proprietatea (49%).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.