Societatea Naţională a Sării (Salrom) a realizat în primul semestru un profit net de 35,9 milioane lei, în creştere cu 61% faţă de perioada similară a anului trecut (22,3 milioane lei), se arată în raportul Fondului Proprietatea, acţionar minoritar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

FP deţine o participaţie de 49% din acţiunile Salrom.

Salrom este singurul producător de sare din România şi are aproximativ 1.500 de angajaţi.

Veniturile operaţionale au urcat la 195,4 milioane lei în primul semestru, de la 161,2 milioane lei în aceeaşi perioadă din 2021.

În aprilie 2022, acţionarii au aprobat bugetul companiei pentru anul 2022. În mai 2022, acţionarii au aprobat situaţiile financiare auditate ale companiei pentru exerciţiul financiar 2021.

În ianuarie 2022, acţionarul majoritar a înlocuit 3 membri ai Consiliului de Administraţie, numind în calitate de membri temporari ai Consiliului pe Constantin Dan Dobrea, Cristi Sandu şi Nicolae Cîmpeanu.

Fondul Proprietatea i-a propus şi numit pe Simona Ochian şi pe Valeriu Ioniţă. Mandatele au intrat în vigoare la 2 februarie 2022 pentru o perioadă de 4 luni. În februarie 2022, Constantin Dan Dobrea l-a înlocuit pe Emil Militaru în funcţia de director general interimar, păstrându-şi mandatul interimar în CA.

În martie 2022, acţionarii au aprobat lansarea procesului de selecţie pentru membrii CA, în baza OUG nr. 109/2011. În iunie 2022, mandatele membrilor temporari ai Consiliului de Administraţie au fost prelungite cu încă 2 luni, în timp ce în iulie 2022 mandatele au fost prelungite cu o perioadă suplimentară de 4 luni. Mandatele au intrat în vigoare la 4 august 2022. Listare În data de 5 iulie 2021, adunarea generală a acţionarilor Salrom a aprobat în principiu listarea companiei la BVB printr-o ofertă publică a acţiunilor societăţii deţinute de Fond.

Ca urmare a unui proces de selecţie competitiv, Fondul a selectat BRD – Groupe Société Générale ca bancă de investiţii pentru a coordona tranzacţia. Aprobarea este o evoluţie pozitivă, deoarece permite Fondului să îşi exploreze opţiunile cu privire la o potenţială realizare totală sau parţială a deţinerii sale în companie.

În data de 5 iulie 2021, AGA Salrom a aprobat în principiu listarea companiei la BVB printr-o ofertă publică a acţiunilor societăţii deţinute de Fond. Ca urmare a unui proces de selecţie competitiv, Fondul Proprietatea a numit Banca de Investiţii (BRD – Groupe Société Générale) şi consilierul juridic (Dentons Europe – Zizzi – Caradja & Associates) care vor fi implicaţi în pregătirea Prospectului şi listarea Salrom la BVB.

Aprobarea este o evoluţie pozitivă, deoarece permite Fondului să îşi exploreze opţiunile cu privire la o potenţială realizare totală sau parţială a deţinerii sale în companie. În data de 27 iulie 2022, Guvernul a aprobat un Memorandum care susţine listarea Salrom printr-o ofertă publică a acţiunilor companiei deţinute de Fond, care reprezintă o etapă cheie în procesul de listare a companiei. Următorii paşi vor fi numirea unor consultanţi suplimentari (auditor, consilier Salrom, consilier resurse minerale) precum şi un proces de due diligence şi elaborarea prospectului preconizat pe parcursul anului 2022 şi în prima parte a anului 2023.

În ceea ce priveşte calendarul, Fondul îşi propune să finalizeze listarea până în semestrul 1 2023.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.