Societatea Americană pentru Cancer, cea mai mare organizaţie neguvernamentală dedicată cercetării în domeniul cancerului din Statele Unite, se confruntă cu greutăţi financiare majore din cauza pandemiei de coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

American Cancer Society a anunţat că disponibilizează 1.000 de angajaţi, în efortul de a-şi micşora bugetul general, inforează ABC News.

ACS este o organizaţie voluntară de sănătate dedicată eliminării cancerului, înfiinţată în 1913. Societatea Americană pentru Cancer are sediul în Atlanta, Georgia, şi are peste 350 de birouri la nivel naţional.

Organizaţia non-profit a menţionat impactul semnificativ al pandemiei Covid-19 asupra strângerii de fonduri într-o perioadă scurtă de timp.

 "Pandemia ne-a redus grav veniturile din strângerea de fonduri şi ne-a obligat să luăm măsuri drastice privind reducerea costurilor. ACS îşi reduce bugetul general cu aproximativ 30%, cu reduceri în rândul personalului şi nu numai. Din păcate, aceasta a inclus eliminarea a aproximativ 1.000 de angajaţi la nivel naţional ”, se arată într-un comunicat al ACS.

De asemenea, salariile executivului au fost reduse cu 10% până la 20%.

Anunţul vine după ce evenimentul său de strângere de fonduri, ”Relay For Life”, a început tranziţia spre un format virtual pentru prima dată în aprilie. Deplasările anuale au loc în peste 2.500 de locaţii din toată ţara şi constituie aproape un sfert din totalul sumei pentru strângerea de fonduri. Conform unui raport financiar anual din 2018, ACS a strâns 728 de milioane de dolari din contribuţiile publice, dintre care 24% au provenit din evenimentele Relay For Life.

În acest an, ACS se aşteaptă la un deficit de minimum 200 milioane dolari.

„Această pandemie a creat nişte momente destul de dificle pentru Societatea Americană pentru Cancer”, a declarat CEO-ul Gary Reedy în timpul unui eveniment virtual ”Relay For Life” din aprilie. 

"Misiunea noastră este mult prea importantă ca să nu reuşim ... Avem nevoie de voi mai mult ca oricând", a spus el.

Reedy a ales să reducă salariul cu 25%.

La trei luni după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat oficial că focarul de coronavirus este o pandemie, specialiştii din domeniul sănătăţii se tem acum că un al doilea val de infecţii este acum cert, amânând în mod eficient adunările publice în masă. Drept urmare, ACS s-a luptat pentru a compensa pierderile şi planifică o „schimbare fundamentală” în modul de implicare şi deservire a comunităţilor, cu un accent mai mare pe conexiunile digitale.

Impactul financiar ar putea avea, de asemenea, implicaţii grave în cercetarea cancerului.

„Dacă tendinţele actuale privind evoluţai veniturilor vor continua, am putea fi obligaţi să ne reducem activitatea de cercetare cu 50%”, a spus un purtător de cuvânt al ACS. 

”Acest lucru ar putea fi dureros, deoarece Societatea Americană pentru Cancer este unul dintre cei mai mari finanţatori ai cercetării în domeniul cancerului din lume, iar pacienţii care suferă de cancer nu îşi pot permite nimic mai puţin decât ca munca de cercetare să avanseze cu viteză maximă înainte”, a adăugat reprezentantul organizaţiei.

În 2018, ACS a investit 147 milioane dolari în cercetarea cancerului şi 269 milioane dolari în sprijinul pacienţilor, dar şi în educaţia în prevenirea cancerului, tratamentul şi depistarea timpurie.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.