Transilvania Broker de Asigurare este următoarea companie care se va lista pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB), a declarat directorul general al BVB Ludwik Sobolewski, la 7/24 Capital, într-un episod publicat sâmbătă pe canalul Youtube al bursei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Transilvania Broker de Asigurare, alături de o altă companie, a făcut o prezentare, în noiembrie 2016, potenţialilor investitori de la bursă, iar acum urmează să facă pasul către listare.

"Vom avea o companie nouă, dintre cele două care s-au prezentat în noiembrie, Transilvania Broker de Asigurare, cu un IPO", a spus Sobolewski.

Şeful bursei a subliniat că noua listare vine în contextul în piaţa de capital a devenit mai atractivă pentru firmele mici şi mijlocii din România, mai ales după ultimele două mari listări de succes: MedLife şi Digi Communications.

Transilvania Broker de Asigurare are sediul în Bistriţa şi activează pe piaţa intermedierii în asigurări din 2006, fiind deţinută de Gabriel Login, cu 60% din acţiuni, şi Dan Niculae (40%).

Potrivit datelor prezentate de companie, în 2015, Transilvania Broker de Asigurare era al treilea jucător de pe piaţa pe care activează, cu o cotă de piaţă de 5,5% şi prime intermediate de 287 milioane lei.

În 2016, compania a înregistrat venituri din activitatea de brokeraj de 62,5 milioane lei şi un profit net de 3,05 milioane lei, arată bilanţul depus la Ministerul Finanţelor. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.