Dezvoltatorul imobiliar Skanska a anunţat luni că a vândut clădirile de birouri Campus 6.2 şi Campus 6.3, situate în Bucureşti, către S IMMO AG, o companie imobiliară cu sediul în Austria, pentru 97 milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Skanska a vândut clădirile de birouri Campus 6.2 şi Campus 6.3, situate în Bucureşti, către S IMMO AG, o companie imobiliară cu sediul în Austria. Aceasta este prima achiziţie a S IMMO AG de la Skanska şi, totodată, cea mai mare tranzacţie a Skanska pe piaţa românească de până acum”, a informat compania.

Campus 6.2 şi 6.3 reprezintă faza 2 din complexul de birouri  Campus 6, situat în zona  de Centru-Vest a Bucureştiului. Cele două clădiri au o suprafaţă închiriabilă de aproape 38.000 de mp şi 463 de locuri de parcare. În prezent, clădirile sunt închiriate în proporţie de 99%, de către companii reputabile, precum Microsoft şi Société Générale European Business Services.

Este cea de a cincea vânzare pe care Skanska România o face în 9 ani de existenţă pe piaţa locală.

“Vânzarea celor două clădiri este una cu totul specială. Este una dintre cele mai mari tranzacţii din România, în contextul global în care încă ne aflăm, cea mai mare tranzacţie pentru Skanska, pe piaţa locală şi prima încheiată cu S IMMO AG, de către Skanska, la nivel global. Ne concentrăm mereu în a construi parteneriate longevive, iar în cazul Campus 6.2 si 6.3 am început seria acestora împreună cu Microsoft şi Société Générale European Business Services şi continuăm acum cu S IMMO AG”, a declarat Aurelia Luca, vicepreşedinte executiv al operaţiuniunilor din România pentru divizia de dezvoltare comercială a Skanska în CEE.

Faza a doua a Campus 6, proiectată de Westfourth Architecture, cuprinde două clădiri de birouri clasa A cu 11 etaje.

''Campus 6.2 şi 6.3 vin în completarea portofoliului nostru de clădiri clasa A din Bucureşti. Suntem convinşi în totalitate că piaţa de birouri din capitala României va continua să crească puternic, după o oarecare stagnare cauzată de pandemie. Odată finalizate, cele două proprietăţi vor adăuga valoare pe termen lung portofoliului S IMMO din regiunea CEE şi vor avea un impact pozitiv asupra veniturilor'', a spus Friedrich Wachernig, membru al consiliului de administraţie al S IMMO AG.

În timpul procesului de vânzare Skanska a fost asistată de PeliPartners şi Jones Lang LaSalle.

''Am fost alături de Skanska în acest proiect, de la achiziţionarea de terenuri la vânzare. Suntem bucuroşi că am contribuit la această dezvoltare şi că am continuat colaborarea noastră de 10 ani cu Skanska. Această tranzacţie este, de asemenea, o veste excelentă pentru piaţă - recuperându-se încet, dar constant într-un an dificil”, a declarat Oana Badarau, partener şi şef imobiliar la PeliPartners.

Bucureştiul a atras tranzacţii de aproximativ 700 milioane de euro în 2020 până la acest moment, adică aproape 80% din piaţa românească, potrivit specialiştilor. În ciuda pandemiei de Covid-19, piaţa este dominată de tranzacţiile cu spaţii de birouri, care reprezintă peste 86% din volumul tranzactiilor la nivel national si peste 88% la nivelul Bucurestiului.

Dezvoltarea dinamică a oraşului face ca Bucureştiul să fie atractiv atât pentru investitorii noi, cât şi pentru cei existenţi, care caută noi oportunităţi de afaceri şi randamente solide, spun reprezentanţii Skanska.

Complexul Campus 6 cuprinde un amfiteatru şi restaurante, cafenele, bănci, centre de fitness, terenuri de fotbal şi de tenis.

Cele două clădiri vor avea şi o pistă de alergare de 280 de metri pe acoperiş. În plus, vor fi echipate cu rastele pentru biciclete, vestiare şi duşuri, dar şi cu parcare dotată cu staţii de încărcare pentru vehiculele electrice.

Campus 6.3 a fost deja livrat în octombrie 2020, iar Campus 6.2 urmează să fie finalizat în primul trimestru din 2021.

Skanska este una dintre cele mai importante companii de dezvoltare şi construcţii din Europa. În afara ţărilor nordice, compania derulează activităţi în construcţia de clădiri şi construcţii civile în Polonia, Cehia, Slovacia şi Regatul Unit. Skanska dezvoltă proprietăţi comerciale pe anumite pieţe de locuinţe din Polonia, Republica Cehă, România şi Ungaria, iar dezvoltarea în domeniul rezidenţial este activă în Polonia, Republica Cehă şi în Marea Britanie. În 2019, Skanska a avut vânzări de 33 miliarde coroane suedeze şi aproximativ 11.700 de angajaţi în operaţiunile sale europene în afara ţărilor nordice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.