Siemens va cheltui 2 miliarde de euro pentru un nou plan global de investiţii, a anunţat joi grupul german de inginerie, pentru a-şi face operaţiunile mai rezistente la întreruperile lanţului de aprovizionare şi tensiunile geopolitice, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Grupul va construi noi fabrici, centre de cercetare şi dezvoltare şi centre de formare în întreaga lume, a spus compania, deoarece îşi propune, de asemenea, să profite la maximum de pachetele de stimulente în Statele Unite şi Europa.

În cadrul programului de investiţii, care va acoperi anunţurile făcute în 2023, Siemens a anunţat o nouă fabrică de 200 de milioane de euro pentru divizia sa de automatizare industrială din Singapore.

”Siemens înregistrează o creştere semnificativ peste nivelul pieţei. Astăzi anunţăm o strategie de investiţii pentru a stimula creşterea viitoare, a stimula inovaţia şi a creşte rezistenţa”, a declarat directorul general al Siemens, Roland Busch.

Siemens îşii va creşte, de asemenea, cheltuielile pentru cercetare şi dezvoltare cu 500 de milioane de euro, in acest an.

Compania a înregistrat o creştere rapidă de la repornirea economică post-Covid, ,mărindu-şi vânzările la 72 de miliarde de euro anul trecut, de la 62 de miliarde de euro în 2021.

”Acest val de investiţii este susţinut de stocul nostru record de comenzi şi reflectă încrederea noastră în viitor”, a declarat Busch la un eveniment din Singapore.

INVESTIŢII SUPLIMENTARE ÎN EUROPA ŞI ÎN SUA

Compania a declarat anterior că se aşteaptă ca piaţa sa totală pentru produsele sale, care variază de la trenuri la software industrial, să se extindă cu 7% pe an între 2022 şi 2027, deşi Busch doreşte să crească mai rapid.

Programul de expansiune - care va duce la investiţii suplimentare în Europa şi Statele Unite - ar putea fi un răspuns la pandemia globală de Covid-19, care a distrus lanţurile de aprovizionare şi logistica.

Busch a spus că o lecţie învăţată din vremurile Covid a fost că eforturile de a economisi bani pe lanţurile de aprovizionare ”ne-au făcut să fim prea dependenţi de anumite ţări”.

”Reducerea acestei dependenţe este în mintea tuturor. De aceea vezi investiţii în locuri din Asia de Sud-Est, locuri precum Mexic”, a spus el reporterilor din Singapore.

Tensiunile tot mai mari dintre Beijing şi Washington au făcut, de asemenea, multe companii să fie precaute cu privire la dependenţa lor de China, în special cu încercările SUA de a bloca accesul Chinei la cea mai recentă tehnologie.

Totuşi, Siemens a declarat joi că investeşte 140 de milioane de euro pentru a-şi extinde fabrica digitală din oraşul chinez Chengdu şi pentru a construi un nou centru de cercetare şi dezvoltare în Shenzhen.

”Avem o cotă de piaţă mare în China, ne vom apăra şi ne vom extinde cota de piaţă în China. În acelaşi timp, ne vedeţi diversificându-ne şi realizând o operaţiune mai rezistentă”, a declarat Busch reporterilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.