Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a semnat miercuri la Mediaş documentele pentru implementarea proiectului de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în regiunile Mediaş, Agnita şi Dumbrăveni din judeţul Sibiu, proiect cu o valoare de 122 milioane euro ce va fi finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare şi în urma căruia 95.265 locuitori vor beneficia de servicii de apă şi canalizare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vicepremierul Raluca Turcan şi ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, au participat astăzi la semnarea documentelor pentru implementarea proiectului de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în regiunile Mediaş, Agnita şi Dumbrăveni din judeţul Sibiu”, a informat Ministerul Fondurilor Europene într-un comunicat.

Cu o valoare de aproximativ 122 milioane de euro şi finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, prin implementarea acestui proiect peste 95.000 de cetăţeni vor beneficia de servicii de apă şi canalizare.

”Semnăm astăzi, la Mediaş, alături de primarul Gheorghe Roman şi de ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, acordul pentru unul dintre marile proiecte de dezvoltare ale municipiului Mediaş: modernizarea reţelei de apă şi canalizare. Misiunea Guvernului României este aceea de a creşte nivelul de dezvoltare a comunităţilor şi, odată cu acesta, asigurarea de condiţii de trai mai bune pentru români. Responsabilitatea cu care tratăm încrederea cu care am fost investiţi este vizibilă prin paşii concreţi pe care i-am făcut. Mă bucur că putem reconfirma semnalul dedicării totale a Guvernului în parteneriatul cu autorităţile publice locale. Din păcate, la preluarea guvernării, peste 4 miliarde de euro zăceau nefolosite într-o revoltătoare lipsă de respect faţă de nu mai puţin de 54 de administraţii publice din România. În acest caz, al municipiului Mediaş, este vorba, între altele, despre deblocarea proiectului Centurii ocolitoare, despre promovarea de investiţii în infrastructură şi, iată, despre finanţarea pentru apă şi canalizare, în sumă de peste 122 milioane de euro. 35 de comunităţi din 18 unităţi administrativ-teritoriale vor beneficia de acest proiect. Este un pas enorm pentru Mediaş, un pas aşteptat, promis de prea mulţi şi de prea multe ori, dar meritat de locuitori. Astăzi, lucrurile s-au schimbat şi vedem asta din nou. Acum, la Mediaş, de chiar ziua municipiului”, a afirmat vicepremierul Raluca Turcan.

Ministrul Fondurilor Europene a spus că în primele şase luni ale mandatului său România a reuşit să absoarbă 2 miliarde euro, ceea ce înseamnă 6,5% din totalul celor 31 miliarde de euro. De asemenea, a anunţat că în viitoarea perioadă de programare autorităţile publice locale vor beneficia de 13 miliarde de euro datorită descentralizării.

„Mă bucur să fiu alături de dumneavoastră cu ocazia aniversării a 753 de ani de atestare a oraşului Mediaş, cu prilejul oficializării acestui proiect de o deosebită importanţă pentru cetăţeni. Este încă un pas pe care oraşul dumneavoastră îl face pentru a deveni un pol de dezvoltare în judeţul Sibiu. Acest fapt se datorează bunei colaborări dintre autorităţile locale şi cele centrale, aşa cum este normal, de altfel, pentru a putea construi şi implementa proiecte de anvergură în beneficiul real al locuitorilor", a precizat ministrul Marcel Boloş.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.