Compania de comerţ electronic Shopify s-a angajat în faţa Comisiei Europene să ia măsuri pentru a îmbunătăţi siguranţa cumpărăturilor online ale clienţilor săi, potrivit unui comunicat al Executivului UE, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Shopify s-a angajat să modifice designul platformei sale pentru a include câmpuri pentru informaţii despre companie şi detalii de contact, pentru a oferi îndrumări clare comercianţilor cu privire la legislaţia relevantă referitoare la consumatorii din UE şi pentru a furniza detalii despre orice comerciant din UE, atunci când sunt solicitate de orice autoritate naţională de protecţie a consumatorilor.

De asemenea, compania a fost de acord să desfiinţeze magazinele web care încalcă legislaţia UE privind consumatorii, precum şi să furnizeze detaliile relevante ale companiei.

”Aproape 75% dintre utilizatorii de internet din UE fac cumpărături online. Aceasta este o piaţă uriaşă pe care o pot exploata escrocii şi comercianţii necinstiţi şi vor continua să facă acest lucru dacă nu acţionăm. Salutăm angajamentul Shopify de a se asigura că firmele de comerţ care operează pe platforma sa sunt conştiente de responsabilităţile care le revin în temeiul legislaţiei UE şi că sunt eliminaţi dacă încalcă regulile”, a declarat Comisarul UE pentru Justiţie, Didier Reynders, la sfârşitul săptămânii trecute.


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.