Trans Sped, unul din cei mai importanţi jucători care furnizează în România şi în afara ţării soluţii de securitate bazate pe certificate digitale calificate, a semnat un acord cu gigantul american Adobe, parteneriatul constând în integrarea certificatelor digitale Trans Sped în serviciul Adobe Sign care generează semnături electronice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În baza acestui parteneriat, Trans Sped şi Adobe oferă un serviciu integrat Adobe Sign cu semnături electronice pentru desktop, mobile şi web, arată într-un comunicat compania românească.

Astfel, utilizatorul va putea lucra cu cele mai importante documente utilizând o singură soluţie.

Clienţii Trans Sped au posibilitatea de a putea semna electronic instantaneu de pe orice tip de plaformă sau dispozitiv mobil, spun reprezentanţii companiei româneşti.

”Certificatele digitale calificate Trans Sped sunt integrate nativ în Adobe Sign, adică utilizatorul nu mai trebuie să instaleze nici un alt driver sau software pentru a putea semna documente electronice. Altfel spus, fără token, fără drivere, fără instalări. Doar click şi semnează”, a declarat Vicky Mănăilă, director general al Trans Sped.

Valoarea implementărilor şi viitorul afacerilor digitale constau în prezent în fluxuri de lucru end-to-end, eficienţă, securitate, rentabilitate a investiţiilor şi experienta utilizatorului.

”În acest context, două medii de lucru de încredere – pentru semnături electronice şi identitate electronică – sunt disponibile prin acest parteneriat cu Adobe într-o singură soluţie securizată, mobilă, conformă cu standardele şi cu legislaţia. Poate fi accesată de pe orice platformă sau dispozitiv mobil”, se precizează în comunicat.

Certificatul digital este un software stocat pe un dispozitiv cripto­grafic securizat, dispozitiv cu ajutorul căruia titularul poate genera semnătură electronică indiferent de documentul pe care doreşte să-l semneze sau de conţinutul acestuia.

Împreună cu SAIC (Science Applications International Corporation), Trans Sped a dezvoltat prima infrastructură în cloud pentru semnături digitale încă din anul 2008 şi este furnizor cross-certificat SAFE-BioPharma, oferind soluţii pentru ecosistemul farmaceutic şi sănătăţii.

Cu o bază de peste 100.000 de clienţi în România şi 13 ani de activitate, Trans Sped furnizează soluţii destinate integrării certificatelor digitale în reţelele locale, în aplicaţii web, Microsoft Exchange/Lotus Notes sau reţele VPN, precum şi o gamă largă de aplicaţii, de la software desktop de tip wizard, ce permite generarea de semnături electronice şi verificarea acestora, produse software destinate semnării şi criptării documentelor de orice format, până la soluţii software complexe şi servicii de integrare a semnăturii electronice în aplicaţii de orice fel.

Adobe are peste 20 de ani de experienţă în dezvoltarea de soluţii securizate pentru documente digitale. În 1999, a introdus primele semnături electronice în Adobe Acrobat şi Adobe Acrobat Reader.

Adobe a fondat recent şi conduce Cloud Signature Consortium, care a dezvoltat primul open standard ce aduce semnăturile digitale în aplicaţii web şi dispozitive mobile.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.