Directorul general al Twitter şi Square, Jack Dorsey, a declarat miercuri că ziua de 19 iunie, cunoscută sub numele de ”Juneteenth”, va fi o sărbătoare permanentă la nivelul companiei, în Statele Unite, pentru a susţine diversitatea rasială, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe 19 iunie este comemorată abolirea sclaviei prin Proclamaţia de Emancipare a preşedintelui Abraham Lincoln, care a fost anunţată în statul Texas pe 19 iunie 1865, după sfârşitul Războiului Civil.

Decizia, anunţată pe Twitter marţi seara, a  survenit în urma morţii afro-americanului George Floyd, aflat în custodia poliţiei, care a declanşat proteste de amploare împoriva rasismului şi brutalităţii poliţiei, relansând în acelaşi timp discuţiile despre diversitate şi incluziune în corporaţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.