Directorul general al companiei aeriene de stat Tarom, Eugen Davidoiu, crede că verificarea pe care o va face Corpul de Control al premierului Mihai Tudose nu va scoate în evidenţă deficienţe din perioada în care el a condus compania şi nu consideră că trebuie să-şi dea demisia, în condiţiile în care, potrivit lui, a fost eficient şi a adus două avioane noi în cadrul flotei companiei, a declarat Davidoiu duminică, la Digi24.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu are cum să scoată în evidenţă deficienţe în perioada mea. Am fost foarte eficient. Am luat avioane care funcţionează şi aduc profit companiei, am reorganizat compania, despre ce deficienţe vorbim? Deficienţele sunt în spate, nu sunt la mine”, a declarat Eugen Davidoiu, întrebat despre decizia premierului Mihai Tudose de a trimite Corpul de Control la Tarom.

El consideră că nu are motive de a-şi da demisia pentru că a fost eficient în activitatea sa.

”Eu nu voi demisiona pentru că nu am de ce. Voi pleca când voi dori eu pentru că am muncit acolo şi nu mi-am bătut joc. Am adus două avioane, le-am pus la muncă şi pentru asta trebuie să plec? Mi se pare o nebunie. De ce să-mi ceară cineva demisia? Că am demarat reorganizarea companiei? Poate pentru că am deranjat nişte grupuri de interese”, a afirmat Davidoiu.

Directorul general al Tarom a declarat că există servicii de informaţii care ar trebui să ştie ce companii externe doresc ca Tarom să dispară.

”Uitaţi-vă în jurul României, câte companii aeriene de stat mai sunt în picioare la ora asta? Să ne uităm cine sunt în spatele companiilor private care operează în România. Poate că sunt interesante sloturile companiei sau asset-urile (activele-n.r.), nu ştiu. (...) Domnul ministru al Transporturilor ştie de anul trecut, de când era secretar de stat, noi nu suntem organ de control. Ştiţi că Tarom nu are nici măcar jurişti? Fosta conducere a tăiat practic din organigramă aceste posturi”, a afirmat Davidoiu.

Davidoiu a fost numit în funcţie de Consiliul de Administraţie al Tarom în 2 februarie. Davidoiu consideră că acest control nu poate scoate în evidenţă deficienţe din perioada în care el a condus compania.

Tarom a pierdut anul trecut poziţia a doua în clasamentul companiilor aeriene prezente în România, din punct de vedere al numărului de pasageri, în detrimentul Blue Air. Liderul pieţei a fost compania ungurească Wizz Air, iar pe poziţia a patra s-a situat Ryanair.

Premierul Mihai Tudose a decis efectuarea unui control de către Corpul de Control al primului-ministru la Compania Naţională de Investiţii şi la Tarom, începând de luni, au precizat surse guvernamentale.

Premierul i-a reproşat, vineri, la începutul şedinţei Executivului, ministrului Trasnporturilor, lipsa de perfomanţă a companiei aeriene Tarom, care a încheiat primele şase luni ale acestui an cu pierderi de peste 100 de milioane de lei, şi, de aseamenea, că reprezentanţii ministerului nu merg să monitorizeze şantierele unde sunt în desfăşurare lucrări de infrastructură.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.