Preşedintele Rezervei Federale (Fed) a Statelor Unite, Jerome Powell, a cerut, vineri, mai multă vigilenţă în lupta împotriva inflaţiei, avertizând că sunt posibile creşteri suplimentare ale ratelor dobânzilor, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deşi a recunoscut că s-au făcut progrese şi a spus că Fed va fi atentă în ce direcţie va merge de aici, liderul băncii centrale americane a spus că inflaţia este încă pestenivelul la factorii de decizie se simt confortabil.

El a menţionat că Fed va rămâne flexibilă, în timp ce analizează alte mişcări, dar a dat puţine indicii că este gata să înceapă să se relaxeze în curând.

”Deşi inflaţia a scăzut de la nivelul său de vârf – o evoluţie binevenită – ea rămâne prea mare. Suntem pregătiţi să creştem în continuare ratele, dacă este cazul şi intenţionăm să menţinem politica la un nivel restrictiv până când suntem încrezători că inflaţia se mişcă sustenabil în jos spre obiectivul nostru”, a spus Powell în remarcile pregătite pentru discursul său principal, la reuniunea anuală a Fed din din Jackson Hole, Wyoming.

Discursul seamănă cu observaţiile pe care Powell le-a făcut anul trecut la Jackson Hole, în timpul cărora a avertizat că este probabilă ” o anumită durere”, pe măsură ce Fed îşi continuă eforturile de a reduce inflaţia înapoi la obiectivul său de 2%.

Powell a indicat că este prea devreme pentru a declara victoria, chiar dacă datele din această vară sunt în mare parte în favoarea Fed.

Iunie şi iulie au înregistrat o scădere a ritmului de creştere a preţurilor, cu inflaţia de bază în creştere cu 0,2% pentru fiecare dintre aceste luni, potrivit Biroului de Statistică a Muncii.

Pieţele financiare au fost volatile după discurs, cu Dow Jones Industrial Average scăzând de la maximele sale ale sesiunii şi randamentele Trezoreriei în creştere.

În 2022, acţiunile au scăzut în urma discursului lui Powell la Jackson Hole.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.