Directorul general al Camerei pentru Comerţ a Statelor Unite, un grup de lobby pentru afaceri care îi susţine de mult timp pe preşedinţii republicani, a declarat joi că preşedintele Donald Trump ”nu trebuie să mai întârzie niciun moment” transferul puterii către preşedintele ales Joe Biden, relatează CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o declaraţie făcută reţelei de presă Axios.com, Tom Donohue a subliniat că Biden este ”preşedintele ales” şi i-a cerut lui Trump să permită oficialilor federali să înceapă procesul de tranziţie către fostul vicepreşedinte democrat.

Donohue a mai spus că preşedintele ales Biden şi echipa sa au o mulţime de expereinţă executivă care ar trebui să le permită să îşi înceapă activitatea în forţă.

Acesta a adăugat că ”în timp ce adminsitraţia Trump poate continua să conteste în justiţie confirmarea rezultatelor alegerilor, pentru siguranţa şi bunăstarea americanilor ar trebui să nu mai întârzie niciun moment tranziţia”.

Organizaţia condusă de Donohue cheltuie anual pentru lobby mai mulţi bani decât oricare altă entitate din Statele Unite, o sumă de 59,3 milioane de dolari, potrivit site-ului OpenSecrets.org, care urmăreşte cheltuielile politice.

În timp ce comitetul de acţiune politică al Camerei pentru Comerţ şi-a mărit în acest an donaţiile pentru candidaţii democraţi, donaţiile pentru republicani au fost de trei ori mai mari, potrivit OpenSecrets.org.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.