CEO-ul Apple, Tim Cook, a aplaudat marţi gamerii la un eveniment organizat la un magazin Apple din China, în timpul unei vizite surpriză în această ţară, subliniind importanţa acestei pieţe pentru gigantul producător de iPhone-uri, într-un moment în care se confruntă cu provocări tot mai mari, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jucătorii s-au adunat la un magazin Apple din Chengdu, în sud-vestul Chinei, pentru a juca ”Honor of Kings”, un joc dezvoltat de TiMi Studio, care este deţinut de gigantul tehnologic chinez Tencent.

”Honor of Kings, plin de acţiune, a început aici în Chengdu şi este acum un fenomen global pe App Store”, a spus Cook într-o postare pe serviciul chinez de socializare Weibo.

Cook a postat şi un videoclip cu el însuşi aplaudând jucătorii la turneu.

Honor of Kings este unul dintre cele mai mari jocuri mobile din China şi un generator substanţial de venituri pentru App Store-ul Apple din ţară.

Vizita CEO-ului Apple pe cea de-a treia mare piaţă a companiei are loc la mai puţin de o lună după ce iPhone 15, smartphone-ul emblematic al companiei, a fost pus în vânzare cu o primire aparent călduţă şi, în timp ce Huawei încearcă să revină pe piaţa telefoanelor mobile.

Counterpoint Research a spus într-o notă de marţi că vânzările de telefoane din seria iPhone 15 pentru primele 17 zile de vânzări în China sunt mai mici cu 4,5% în comparaţie cu cele de la debutul iPhone 14.

Acest lucru vine după ce gigantul tehnologic chinez Huawei a lansat luna trecută, în linişte, un smartphone care conţine un semiconductor de ultimă generaţie şi conectivitate 5G, în ciuda sancţiunilor americane care au încercat să împiedice acest lucru.

Huawei a fost odată cel mai mare producător de smartphone-uri din China şi cel mai mare cconcurent al Apple, înainte ca sancţiunile SUA să-i blocheze accesul la tehnologia cheie de care avea nevoie pentru a concura, făcându-l să cadă pe locul 6.

Dar analiştii Jefferies au publicat luni un raport potrivit căruia Huawei a devenit producătorul numărul 1 de smartphone-uri din China, depăşind Apple.

”Este în mod sigur un început dificil pentru Apple şi este o combinaţie de factori care conduc la acest lucru”, a declarat Ethan Qi, director asociat la Counterpoint Research, pentru CNBC, prin e-mail.

Qi a atribuit dificultăţile Apple încrederii slabe a consumatorilor în economie, performanţelor mai slabe ale iPhone 15 decât iPhone 14 şi concurenţei crescânde pe piaţa smartphone-urilor de ultimă generaţie.

”Toate aceste lucruri lucrează împreună pentru a elimina o parte din strălucirea Apple în primele câteva săptămâni de vânzări de iPhone 15”, a spus Qi.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.