Directorul general al Alphabet, Sundar Pichai, a primit compensaţii totale de aproximativ 226 de milioane de dolari în 2022, de peste 800 de ori salariul mediu din compania-mamă a Google, potrivit unei declaraţii depuse la autoritatea de reglementare a pieţei financiare, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suma include premii de acţiuni de aproximativ 218 milioane de dolari, arată documentul.

Diferenţa salarială uriaşă faţă de restul angajaţilor vine într-un moment în care Alphabet, compania-mamă a Google, a tăiat locuri de muncă la nivel global.

Compania din Mountain View, California, a anunţat în ianuarie că intenţionează să reducă 12.000 de locuri de muncă în întreaga lume, echivalentul a 6% din forţa sa de muncă globală.

La începutul acestei luni, sute de angajaţi Google au organizat o grevă la birourile companiei din Londra, în urma unei dispute cu privire la disponibilizări.

În martie, angajaţii Google au organizat o grevă la birourile companiei din Zurich, după ce peste 200 de lucrători au fost disponibilizaţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.