Directorul Aeroportului Iaşi, Romeo Vatră, susţine că există cerere mare pentru zborurile Iaşi-Timişoara şi Iaşi-Cluj-Napoca, dar ”nu prea avem companii capabile să deschidă rute interne noi”, întrucât pentru acest lucru e nevoie de flotă aeriană pe măsură, dar şi resurse financiare importante.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Romeo Vatră a declarat, marţi, pentru News.ro, că există o cerere mare pentru legături aeriene directe de la Iaşi către vestul ţării, dar că marea problemă e lipsa companiilor aeriene care să poată opera aceste zboruri.

”Avem nevoie de curse noi interne de la Iaşi către Timişoara şi Cluj-Napoca. Există cerere mare pentru zborurile Iaşi-Timişoara şi Iaşi-Cluj. Am discutat acest lucru şi cu directorii celor două aeroporturi şi încercăm să găsim soluţii. Problema în momentul de faţă este că nu prea avem companii capabile să deschidă rute interne noi. Pentru a le deschide trebuie să ai flotă, dar şi posibilităţi financiare importante”, a afirmat directorul Romeo Vatră.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Şeful aeroportului ieşean a mai precizat că ar fi necesară şi suplimentarea numărului de zboruri de la Iaşi către Bucureşti, întrucât există zile când pe cursele Tarom nu se mai găsesc bilete.

”Este nevoie de o suplimentare a numărului de curse de la Iaşi către Bucureşti. Avem zile când nu se mai găsesc bilete pe zborul Tarom. Am transmis aceste doleanţe către Tarom de a suplimenta numărul de zboruri. Ne lovim însă de problema legată de posibilităţile financiare ale companiei”, a declarat Romeo Vatră.

Potrivit directorului Aeroportului din Iaşi, începând cu 26 martie, Ryanair va introduce zboruri de la Iaşi către Paris, Bruxelles, Milano şi Dublin, în timp ce Wizz Air va inaugura pe 4 aprilie ruta Iaşi-Istanbul.

În 2022, traficul înregistrat pe Aeroportul ieşean s-a ridicat la peste 1,5 milioane de pasageri, iar în acest an sunt aşteptaţi să tranziteze aeroportul Iaşi aproape două milioane de persoane.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.