Miniştrii de finanţe şi guvernatorii băncilor centrale din G20 vor discuta de miercuri despre problemele datoriilor din economiile în curs de dezvoltare, criptomonede şi presiunile inflaţioniste globale, au declarat oficiali indieni, citaţi de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întâlnirea care va avea loc în perioada 22-25 februarie, în staţiunea de vară Nandi Hills, de lângă Bengaluru, este primul eveniment major al preşedinţiei G20 a Indiei.

Întâlnirea coincide cu împlinirea, pe 24 februarie, a unui an de la invadarea Ucrainei de către Rusia, iar războiul este probabil să fie pe primul loc pe ordinea de zi.

Deblocarea restructurării datoriilor pentru economiile aflate în dificultate şi stimularea ajutorului pentru Ucraina vor avea importanţă în cadrul întâlnirii, în care secretarul de Trezorerie al SUA, Janet Yellen, ar urma să preseze China să contribuie rapid la reducerea datoriilor pentru ţările cu venituri mici şi medii.

Preşedinţia Indiei a G20 vine într-un moment în care ţările vecine din Asia de Sud, Sri Lanka, Bangladesh şi Pakistan, au solicitat un ajutor de la Fondul Monetar Internaţional (FMI) în ultimul an, din cauza încetinirii economice cauzate de pandemia de Covid-19 şi de Războiul din Ucraina.

Reuters a scris săptămâna trecută că India elaborează o propunere pentru ţările G20, pentru a ajuta naţiunile debitoare, cerând creditorilor, inclusiv China, cel mai mare creditor suveran din lume, să accepte o reducere mare a împrumuturilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.