Secretarul Trezoreriei Statelor Unite, Janet Yellen, s-a angajat miercuri, în timpul unor discuţii telefonice cu omologii săi din Marea Britanie şi Germania, să coopereze pentru oprirea pandemiei de coronavirus, susţinerea redresării economice şi rezolvarea problemelor dificile legate de schimbările climatice şi fiscalitatea internaţională, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În prima zi de activitate în noua sa funcţie., Yellen a discutat cu ministrul de Finanţe britanic Rishi Sunak şi cu omologul german Olaf Scholz.

Yellen a subliniat importanţa parteneriatului transatlantic al Washingtonului, care a fost fragilizat în timpul fostei administraţii Trump şi a convenit să colaboreze cu ambii miniştri ”pentru a pune capăt pandemiei, a susţine o redresare solidă şi durabilă a economiei globale, a combate inegalităţile şi a răspunde cu forţă pericolului schimbărilor climatice”.

Potrivit Trezoreriei, Yellen a mai subliniat importanţa colaborării strânse în probleme bilaterale şi globale.

Ea a discutat despre necesitatea de a găsi soluţii multilaterale la problemele economice globale, inclusiv necesitatea ”de a impozita eficient şi echitabil veniturile companiilor multinaţionale”.

Ea a promis participarea activă a SUA la discuţiile OCDE privind impozitarea internaţională, pentru a ajunge la un acord în timp util.

"A fost un schimb foarte prietenos, au fost de acord cu o cooperare bună şi strânsă", a declarat un purtător de cuvânt al ministrului Scholz la Berlin, adăugând că miniştrii speră să se întâlnească în curând personal, atunci când pandemia COVID-19 o va permite.

Într-o declaraţie a Ministerului Finanţelor din Marea Britanie, Yellen şi Sunak au fost de acord că ”prioritatea noastră numărul unu continuă să fie sprijinirea întreprinderilor, persoanelor şi familiilor în această criză”.

 Marea Britanie, care deţine anul acesta preşedinţia democraţiilor industriale G7, a adăugat că Sunak şi Yellen au convenit să lucreze îndeaproape la o soluţie globală la ”provocările fiscale create de digitalizarea economiei”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.