CEC Bank a anunţat schimbări în Consiliul de Administraţie aprobate vineri de Adunarea Generală a Acţionarilor, astfel că şefa ANAF, Mirela Călugăreanu, a fost numită preşedintele Consiliului de Administraţie al CEC Bank în locul lui Valentin Mavrodin, care a fost revocat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Adunarea Generală a acţionarilor CEC Bank, instituţie de credit controlată integral de statul român, prin Ministerul de Finanţe, a aprobat azi schimbări la nivelul Consiliului de Administraţie. Astfel, Mirela Călugăreanu, membru ne-executiv al Consiliului de Administraţie al CEC Bank din 2017, a fost numită preşedinte al Consiliului, în locul lui Valentin Mavrodin, al cărui mandat de Preşedinte a fost revocat, acesta rămânând membru ne-executiv în cadrul Consiliului de Administraţie", arată banca într-un comunicat.

Conducerea CEC Bank este asigurată de Consiliul de Administraţie, care are în componenţă şapte membri executivi şi ne-executivi numiţi de Adunarea Generală a Acţionarilor.

Din rândul membrilor Consiliului de Administraţie, cei executivi sunt şi membri ai Comitetului de Direcţie al băncii, prin care asigură conducerea operaţională a acesteia.

Astfel, Consiliul de Administraţie al băncii este format din: Mirela Călugăreanu (preşedinte al Consiliului de Administraţie, membru ne-executiv) şi membri ne-executivi: Valentin Mavrodin, Ciprian Badea, Mirela Şitoiu, Mihai Gogancea Vatasoiu , dar şi Bogdan Constantin Neaşcu (membru executiv, Director General şi preşedinte la Comitetului de Direcţie) şi Mihaela Lucica Popa, membru executiv, membru al Comitetului de Direcţie.

Mirela Călugăreanu (53 de ani), noul preşedinte al Consiliului de Administraţie al CEC Bank, este membru al CA din 2017. În prezent, este  preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). Are peste 29 de ani de experienţă în Finanţe Publice, ocupând diferite poziţii în cadrul Direcţiei Generale a  Finanţelor Publice Bucureşti şi în cadrul ANAF.

Mirela Călugăreanu a fost coordonator al proiectului de Modernizare a Administraţiei Fiscale, în parteneriat cu Banca Mondială, prin care s-a urmărit informatizarea instituţiei. Mirela Călugăreanu este absolventă ASE, expert contabil CECCAR şi deţine un doctorat în finanţe.

Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi active de peste 36 miliarde lei, la sfârşitul primului semestru din 2020.

Statul român, prin Ministerul Finanţelor Publice, este unicul acţionar al CEC Bank, iar în luna noiembrie 2019, în urma acordului Comisiei Europene, capitalul băncii a fost majorat cu 940 milioane lei.

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.