Lucrările de construcţii au înregistrat în 2016 o scădere de 4,8% faţă de 2015, afectat de declinul lucrărilor de infrastructură, după un avans în 2015, în timp ce construcţia de clădiri rezidenţiale a crescut semnificativ, potrivit datelor publicate, marţi, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În 2015, lucrările de construcţii au crescut cu 10,4% faţă de anul precedent.

Anul trecut, faţă de 2015, lucrările de infrastructură au înregistrat o scădere, dar sectorul clădirilor rezidenţiale a crescut.

”Pe obiecte de construcţii, au avut loc scăderi la construcţiile inginereşti cu 11,2%. Creşteri au fost la clădirile rezidenţiale cu 12,1% şi la clădirile nerezidenţiale cu 1,1%”, se arată în comunicatul INS.

Statisticile oficiale arată că, în luna decembrie 2016, s-au înregistrat scăderi, comparativ cu decembrie 2015, la două din cele trei mari categorii de construcţii. 

”Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 40,9% şi la clădirile nerezidenţiale cu 6,1%. Creşteri au fost la clădirile rezidenţiale cu 16,7%”, se arată în comunicat.

Pe elemente de structură, în decembrie 2016 faţă de aceeaşi lună a anului anterior, s-au înregistrat scăderi la toate categoriile: lucrările de reparaţii capitale cu 41%, lucrările de construcţii noi cu 33,3% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 0,5%.

Faţă de noiembrie, lucrările de construcţii au crescut în luna decembrie 2016 cu 6,4%, pe serie brută, dar a scăzut cu 4,3% pe seria ajustată în funcţie de variaţiile sezoniere.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.