Lucrările de construcţii au înregistrat în mai o creştere de 1,2% pe serie brută, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, după o scădere în aprilie, în principal din cauza rezultatelor mai slabe înregistrate pe zona clădirilor rezidenţiale, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În aprilie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, lucrările de construcţii au înregistrat o scădere de 4,1%.

În mai, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 31,2%, iar la clădirile nerezidenţiale cu 6,2%. La construcţiile inginereşti, volumul a crescut cu 23,7%.

Pe elemente de structură, s-au înregistrat creşteri la lucrările de reparaţii capitale cu 26,8% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 8,7%. Scădere s-a înregistrat la construcţiile noi cu 1,5%.

În primele cinci luni, volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută, a scăzut pe total, cu 1,3%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În 2017, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total ca serie brută cu 5,4%.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.