Lucrările de construcţii au înregistrat în februarie o creştere de 10,7% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, susţinute de avansul lucrărilor de infrastructură, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În ianuarie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, lucrările de construcţii au înregistrat o creştere de 7,8%.

În februarie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, pe elemente de structură, s-au înregistrat creşteri la lucrările de reparaţii capitale cu 38,5%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 22,6% şi la lucrările de construcţii noi cu 5,2%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti cu 47,9% şi la clădirile nerezidenţiale cu 25%. Scăderi au fost la clădirile rezidenţiale cu 35,5%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 6,9%.

În 2017, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total ca serie brută cu 5,4%.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.