Lucrările de construcţii au crescut cu 23,4% în martie, pe serie brută, faţă de aceeaşi lună a anului anterior, nivel crescut faţă de cel din luna precedentă, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În februarie, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, pe serie brută, cu 10,6%.

În martie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 23,4%, respectiv cu 18,7%.

Pe elemente de structură, s-au înregistrat creşteri la lucrările de construcţii noi cu 38,6% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 0,2%. Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 19,8%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut astfel: clădirile rezidenţiale cu 29,6%, clădirile nerezidenţiale cu 27,3% şi la construcţiile inginereşti cu 16,9%.

În primul trimestru, volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut pe total, cu 12,5%, Pe elemente de structură a avut loc o creştere la construcţiile noi cu 20,6%. Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente şi lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 8%, respectiv cu 1,1%.

În 2018, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total, ca serie brută, cu 4,1%.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.