Lucrările de construcţii au crescut cu 33,4% în aprilie, pe serie brută, faţă de aceeaşi lună a anului anterior, nivel crescut faţă de cel din luna precedentă, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În martie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 23,4%, respectiv cu 18,7%.

În aprilie, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 33,4%, respectiv cu 25,5%.

Pe elemente de structură au fost înregistrate creşteri la volumul lucrărilor de construcţii noi (+40,8%), al lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente (+20,4%) şi al celor de reparaţii capitale (+11,4%).

Pe obiecte de construcţii, seria brută evidenţiază creşteri ale volumului lucrărilor de construcţii astfel: construcţii inginereşti, cu 36,6%, clădiri nerezidenţiale, cu 32,9% şi clădiri rezidenţiale, cu 27,5%.

În primele 4 luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, volumul total al lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut cu 17,8%. Pe elemente de structură au avut loc creşteri la construcţiile noi (+25,6%), lucrările de reparaţii capitale (+1%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii (+0,4%).

În 2018, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total, ca serie brută, cu 4,1%.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.