Secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, se va întâlni săptămâna aceasta cu miniştrii de Finanţe din principalele ţări industrializate ale globului pentru a discura despre crizăaalimentară internaţională în creştere provocată de invadarea Ucrainei de către Rusia, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Yellen şi adjunctul ei, Wally Adeyemo, sunt pregătiţi pentru o agendă plină de şapte zile de întâlniri economice la nivel înalt, care au început luni, la Washington, cu liderii Fondului Monetar Internaţional, ai Băncii Mondiale, ai Grupului celor şapte şi ai Grupului celor mai mari 20 de economii ale lumii.

Cei doi intenţionează să folosească reuniunile de primăvară ale FMI şi ale Băncii Mondiale pentru a discuta despre modul în care SUA şi aliaţii săi pot lucra împreună pentru a se asigura că ţările care se bazează pe exporturile de grâu şi îngrăşăminte din Rusia şi Ucraina nu se vor confrunta cu o penurie de alimente pe scatră largă din cauza războiului din Ucraina.

”Secretarul Yellen este profund îngrijorat de impactul pe care războiul nesăbuit al Rusiei îl are asupra economiei globale, inclusiv riscul de creştere a insecurităţii alimentare în ţările emergente şi în curs de dezvoltare din întreaga lume, în special în cazul în care încă se luptă să-şi revină după pandemie”, a spus un oficial al Trezoreriei.

 ”Secretarul consideră că invazia rusă în Ucraina a demonstrat necesitatea ca cele mai mari economii ale lumii să fie unite pentru a apăra ordinea internaţională şi pentru a proteja pacea şi prosperitatea”, a adăugat oficialul.

Lidera FMI, Kristalina Georgieva, preşedintele Băncii Mondiale, David Malpass, şi Gilbert Houngbo, preşedintele Fondului Internaţional pentru Dezvoltare Agricolă, intenţionează fiecare să participe la cel puţin o parte din seria de întâlniri de o săptămână.

Yellen va avea, de asemenea, o întâlnire cu uşile închise cu prim-ministrul Ucrainei, Denis Şmihal.

Departamentul Trezoreriei a declarat că cei doi plănuiesc să discute despre sprijinul administraţiei Biden pentru Kiev şi despre eforturile de a bloca economia rusă, dar nu au oferit detalii suplimentare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.