Secretarul stat pentru mediul de afaceri din Ministerul Economiei, Liviu Rogojinaru, va dezbate, joi, 2 iulie, de la ora 10.00, cu şefi de companii, principalele măsuri pentru susţinerea produselor şi serviciilor româneşti în contextul crizei cauzate de coronavirus la videoconferinţa News.ro intitulată “Produse româneşti în lupta cu Covid-19”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Videoconferinţa, organizată de Agenţia de presă News.ro, Team Innovation Media şi Agenţia de PR şi comunicare Plurivox, având în vedere consecinţele economice ale pandemiei Covid-19, îşi propune să susţină produsele fabricate în România şi implicit companiile care realizează astfel de produse în ideea creşterii importanţei economiei româneşti în ansamblu. O astfel de iniţiativă are efecte benefice asupra PIB, precum şi în ceea ce priveşte echilibrarea balanţei comerciale, fluxului monetar şi cursului valutar. De asemenea, se investeşte în comunitate şi se consolidează economia.

Mulţi consumatori români sunt ataşaţi de brandurile, produsele şi serviciile româneşti şi, prin mediatizarea iniţiativei, organizatorii conferinţei îşi propun întărirea şi creşterea acestui sentiment. Acest lucru se poate realiza numai cu produse şi servicii româneşti de calitate comparabilă cu cele din afara ţării, astfel încât consumatorul să fie mulţumit.

La eveniment vor fi discutate măsurile luate de companii în actuala criză generată de epidemia de coronavirus pentru susţinerea produselor româneşti, dar şi cele care se pot lua în acest sens la nivel strategic naţional prin programe guvernamentale.

Principalele teme puse în discuţie vor fi:

  • Măsurile luate de companiile cu produse fabricate în România în actuala criză generată de epidemia de coronavirus - reorganizarea producţiei, distribuţiei, marketingului şi vânzărilor.
  • Pot fi lansate noi produse şi servicii autohtone sau revitalizate produse şi servicii de tradiţie? Pot fi promovate mai bine produsele româneşti şi serviciile cu recunoaştere în piaţă în actualul context?
  • Calitatea şi competitivitatea produselor româneşti.
  • Importanţa marketingului şi comunicării în criză pentru a identifica nevoia de produse pe piaţă, lanţuri de distribuţie şi vânzare.
  • Încurajarea consumatorilor să aleagă produse şi servicii Made in Romania.
  • Strategii de dezvoltare ale produselor româneşti la nivel de companii – revizuirea strategiilor în criză, ce investiţii de susţinere a unor produse sunt necesare, ce investiţii de dezvoltare se vor face şi ce propuneri au companiile pentru autorităţi.
  • Digitalizarea serviciilor publice româneşti. Este favorizată de criza Covid-19? Ce strategii de dezvoltare sunt puse în aplicare?
  • Programe guvernamentale de susţinere a companiilor româneşti în perioada crizei şi post-criză.
  • Este nevoie de o Strategie guvernamentală de susţinere a produselor Made in Romania?

Alături de secretarul de stat Liviu Rogojinaru la eveniment vor participa responsabili din autorităţi, şefi din companii, consultanţi de business, reprezentanţi ai asociaţiilor profesionale care vor aborda şi alte teme de interes.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Farmec SA şi al Companiei Naţionale Poşta Română, iar partener media este Profit.ro.

Mai multe detalii la: http://evenimente.news.ro/videoconferinta-news-ro-produse-romanesti-in-lupta-cu-covid-19-19385930

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.