Secretarul de stat în Ministerul pentru Mediu de Afaceri Cristian Dima (ALDE) a declarat, vineri, că proiectul Legii prevenţiei care va fi lansat în dezbatere publică e un program liberal pentru ca angajatorii să nu mai fie terorizaţi de gândul unui control, adăugând că pe site-ul ministerului va exista şi portal care să conţină toate legile ce vizează firmele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Secretarul de stat a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Galaţi, că Ministerul pentru Mediu de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, va lansa săptămâna viitoare proiectul Legii prevenţiei.

”Legea prevenţiei e un program liberal introdus în programui de guvernare şi creează cadru ca antreprenorii, ca angajatori, să nu mai fie terorizaţi de gândul unui control, să existe o armonie între organul de control Protecţia Consumatorilor, ISU, ANAF sau ITM, să existe o coeziune şi un respect reciproc”, a afirmat Cristian Dima.

El a mai spus că se doreşte să existe, într-o primă fază, un proces verbal de avertisment şi abia a doua oară să se aplice sancţiuni, dacă un angajator nu se conformează.

”În prezent, Legea prevenţiei stipulează să existe un proces verbal de avertisment care să nu se treacă în cazierul fiscal, doar se înregistează în registrul unic de control, şi dacă angajatorul nu se conformează atunci, următoarea dată, dacă persistă în abatere, pot fi aplicate sancţiunile. Legea prevede ca un astfel de control să se efectueze o dată la trei ani, dar eu aş propune să fie o dată pe an, cred că e un termen rezonabil”, a mai spus Dima. 

Secretarul de stat a adăugat că pe site-ul ministerului va exista şi un portal care să conţină toate legile ce vizează firmele, dar şi tematica de control.

”Pe acel portal ce se va înfiinţa vom încărca permanent cu toată legislaţia specifică. Dacă nu aplicăm şi în mediul antreprenorial şi povestea cu radarul de după colţ sau după copac, înainte de a se apleca în control, pe portal ar trebui să fie încărcată tematica de control. Păi noi căutăm să-i găsim în culpă pe angajatori sau să se conformeze cu legislaţia în vigoare?”, a mai spus Dima. 

Potrivit lui Dima, portalul ar urma să devină funcţional în termen de şase luni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.