Endomondo, una dintre cele mai populare aplicaţii de fitness, cu milioane de utilizatori, mai are mai puţin de două luni în care va mai funcţiona.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Piaţa aplicaţiilor de fitness trece printr-un proces de consolidare la vârf, după ce mai multe dintre acestea au fost cumpărate de companii care produc ceasuri, brăţări şi alte articole din această categorie.

Unele dintre aceste companii, printre care se numără şi Under Armour, au ajuns să deţină mai multe aplicaţii de fitness, care concurează între ele pentru aceiaşi utilizatori. Ca urmare, unele dintre marile aplicaţii, precum Endomondo, vor dispărea în viitor.

Endomondo, aplicaţie cu peste 10 milioane de instalări doar pe Android, conform statisticilor din Google Play, se va închide 31 decembrie, au anunţat cei de la Under Armour.

În ultima zi a anului, aplicaţia va dispărea din magazine şi nu va mai putea fi instalată. Tot atunci, spun cei de la Under Armour, Endomondo va înceta să mai funcţioneze inclusiv pentru cei care o au deja instalată.

Endomondo nu va mai monitoriza activităţi şi, din 31 martie 2021, nici nu va mai sincroniza datele. Producătorul va îndemna utilizatorii să-şi sincronizeze până atunci datele cu MapMyRun, altă aplicaţie de fitness din portofoliul Under Armour.

Sincronizarea între cele două aplicaţii, pentru cei care vor alege să urmeze recomandarea Under Armour, va fi doar una parţială. Datele personale, recordurile, facilităţile de socializare şi altele vor trebui recreate manual.

Ultimele abonamente premium vor fi anulate până la finalul acestei luni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.