Şase localităţi din România s-au înscris în competiţia "Best Tourism Villages", o iniţiativă a Organizaţiei Mondiale a Turismului (OMT), dedicată recunoaşterii satelor care sunt exemple remarcabile de destinaţii turistice rurale, anunţă Ministerul Turismului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Ministerul Turismului, este vorba despre Biertan (judeţul Sibiu), Ciocăneşti (judeţul Suceava), Costeşti (judeţul Vâlcea), Eibenthal (judetul Mehedinţi), Răşinari (judeţul Sibiu) şi Râu Sadului (judeţul Sibiu).

"România se poziţionează foarte bine la nivel internaţional, din punct de vedere al turismului rural, respectiv al agroturismului! Tradiţiile noastre, meşteşugurile populare, precum şi diferitele obiceiuri gastronomice şi de trai sunt elemente definitorii pentru o experienţă de vacanţă cu adevărat autentică. Prin urmare, am încredere că localităţile înscrise în cadrul competiţiei Best Tourism Villages, organizată de către Organiziaţia Mondială a Turismului, se vor bucura de succes", a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

În prima etapă a concursului, candidaturile au fost evaluate de specialiştii din cadrul Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului (MAT), pe baza informaţiilor transmise de aplicanţi. Punctual, au fost luate în considerare criteriile de eligibilitate şi de selecţie, conform ghidului oferit de OMT, precum şi fotografiile şi videoclipurile de prezentare a destinaţiilor, ataşate înscrierilor. Ulterior, au fost demarate verificările pe teren, în vederea stabilirii conformităţii datelor transmise. În încheierea procesului, va fi stabilit un punctaj pentru fiecare sat care a intrat în competiţie.

Conform regulamentului, primele trei sate care au acumulat cele mai mari punctaje vor fi propunerile României pentru concursul derulat de OMT, calificându-se astfel în etapa desfăşurată la nivel mondial. Mai departe, cele care vor fi desemnate Best Tourism Villages vor deveni membre ale unei reţele care faciliteaza schimbul de informaţii, experienţe şi de bune practici. Reţeaua include, de asemenea, experţi, parteneri publici şi privaţi din domeniul promovării turismului pentru dezvoltare rurală. Destinaţiile rurale incluse în reţea pot fi considerate studii de caz în documentele de politici ale OMT şi menţionate/promovate în recomandări şi la evenimente pentru dezvoltarea rurală şi turism.

Satele dezvoltate din punct de vedere turistic, dar care nu au întrunit pe deplin criteriile pentru a fi desemnate Best Tourism Villages, vor putea fi incluse în Programul Upgrade, prin intermediul căruia vor beneficia de suport din partea OMT şi a partenerilor pentru îmbunătăţirea domeniilor de activitate, conform rezultatelor evaluării.   

Toate cele şase sate înscrise în concurs, cu scopul promovării acestora, vor fi parte integrantă a unei rute cultural turistice, dezvoltată la nivel naţional de către MAT.

Data limită de transmitere a propunerilor din partea României către OMT este 28 iunie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.