Şase restaurante, un bufet şi un magazin alimentar de pe litoral au fost amendate cu 16.000 de lei de inspectorii sanitar veterinari, care au efectuat 33 de controale la unităţi de alimentaţie publică, printre neregulile găsite fiind etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare şi comercializare de alimente în spaţii neaprobate sanitar veterinar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de marţi al ANSVSA, luni, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017 au desfăşurat activităţi de control în unităţile de producere, prelucrare, depozitare, transport şi comercializare a produselor alimentare aflate în zonele de interes turistic de pe litoralul românesc, verificând 33 de unităţi.

În urma controalelor efectuate, inspectorii au constatat neconformităţi cu privire la comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare şi neîntreţinerea în condiţii de igienă a spaţiilor şi a echipamentelor de lucru.

“Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, şase restaurante, un bufet şi un magazin alimentar au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 16.000 de lei”, se arată în comunicat.

ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr funcţionează în paralel cu numărul Call-center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.