Şantierul Naval Tulcea a fost amendat de Garda de Mediu cu 100.000 de lei şi este obligat să limiteze emisiile de poluanţi în atmosferă. Echipele de control au mai găsit nereguli şi în zonele băilor de zincare, a liniilor de pregătire pentru diverse operaţiuni, a rezervoarelor staţiei de neutralizare şi secţiilor tubulatură, lăcătuşerie, sudură sau sablare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Garda de Mediu a anunţat, miercuri, printr-un comunicat de presă, că Şantierul Naval din Tulcea a fost vizat recent de un control al reprezentanţilor instituţiei. 
 
“Cel mai recent control al comisarilor GNM la şantierul naval din Tulcea a vizat verificarea surselor emisiilor tehnologice de pe platformă şi modul de întreţinere a forajelor prin care se urmăreşte calitatea apelor subterane. De asemenea, au fost verificate activităţile prin care rezultă emisii tehnologice în atmosferă cu sau fără echipamente de depoluare şi/sau reţinere la sursă a poluanţilor.  Astfel, s-au constatat nereguli în filtrarea şi evacuarea emisiilor în atmosferă, în zonele băilor de zincare, liniilor de pregătire pentru diverse operaţiuni, rezervoarelor staţiei de neutralizare şi secţiilor tubulatură, lăcătuşerie, sudură sau sablare”, se arată în comunicat. 
 
Sursa citată a precizat că pentru neregulile constatate şantierul naval a fost amendat cu 100.000 de lei.
 
De asemenea, şantierul este obligat să aplice o schemă de reducere a emisiilor COV şi să adopte măsurile care se impun, pentru limitarea emisiilor de poluanţi în atmosferă, inclusiv prin colectarea şi dirijarea emisiilor fugitive şi utilizarea unor echipamente de reţinere a poluanţilor la sursă, acolo unde este posibil din punct de vedere tehnic şi economic.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.