Producătorul francez de medicamente Sanofi a anunţat miercuri că lucrează cu autorităţile de reglementare din Europa pentru a accelera accesul pe piaţă a unui posibil vaccin destinat noului coronavirus, după ce directorul general a sugerat că americanii ar putea beneficia primii de acesta, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania a informat că discută cu Uniunea Europeană şi cu guvernele din Franţa şi Germania pentru a accelera dezvoltarea regională a vaccinului.

Sanofi, a cărei divizie Pasteur are experienţă în producţia de vaccinuri pentru gripă, s-a asociat luna trecută cu compania britanică GlaxoSmithKline pentru a crea un vaccin candidat care ar putea fi gata anul viitor. Companiile au primit sprijin financiar din partea instituţiei Biomedical Advanced Research and Development Authority, sau BARDA (Autoritatea pentru Cercetare şi Producţie în Domeniul Biomedical), parte a Departamentului pentru Sănătate din Statele Unite.

Având în vedere sprijinul oferit de BARDA, dozele produse în Statele Unite vor ajunge mai întâi la pacienţii americani, perspectivă care a provocat îngrijorare în Europa.

”Guvernul american are dreptul la cea mai mare precomandă, pentru că a investit în asumarea unui risc”, a declarat directorul general al Sanofi, Paul Hudson, într-un interviu acordat miercuri Bloomberg News.

Potrivit Bloomberg, Hudson a spus că Statele Unite se aşteaptă să primească primele dozele de vaccin.

”Suntem foarte încurajaţi de mobilizarea Comisiei Europene din ultimele săptămâni, care analizează măsuri similare care ar putea duce atât la accelerarea dezvoltării de vaccinuri cât şi la accesul populaţiei europene la acestea”, a arătat Sanofi în comunicat.

Potrivit companiei, restul capacităţii sale de fabricare de vaccinuri va aproviziona Europa şi restul lumii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.