Samsung Electronics a estimat vineri că profitul său operaţional a scăzut cu 56% în trimestrul al doilea, la 5,6 miliarde de dolari, din cauza impactului avut de războiul comercial dintre Statele Unite şi China asupra pieţelor cipurilor şi smartphone-urilor, cu toate că un câştig excepţional a făcut ca rezultatul să depăşească aşteptările analiştilor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Veniturile ar fi scăzut cu 4,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 56.000 de miliarde de woni.

Acesta ar fi al treilea declin consecutiv al profitului trimestrial, pe fondul scăderii preţurilor cipurilor din cauza ofertei excedentare şi a sancţiunilor americane împotriva producătorului chinez de echipamente de telecomunicaţii Huawei, care este un client major al Samsung.

Producătorii de cipuri de memorie, precum Samsung şi SK Hynix, din Coreea de Sud, sunt afectaţi de impactul avut de majorarea tarifelor asupra cererii de produse electronice.

Guvernul din Coreea de Sud a redus estimarea referitoare la creşterea economică din acest an la cel mai scăzut nivel din ultimii şapte ani, ca urmare a declinului exporturilor.

Estimarea Samsung referitoare la profit este peste aşteptările analiştilor intervievaţi de firma Refinitiv SmartEstimate datorită unui câştig extraordinar obţinut de divizia de ecrane, care aprovizionează Apple, a explicat compania, fără să ofere detalii.

Astfel, Samsung a primit o rambursare de circa 800 de miliarde de woni pentru ecrane vândute Apple, în condiţiile în care producătorul american de smartphone-uri a ratat ţinta de vânzări convenită de cele două companii, potrivit analiştilor.

LG Electronics a anunţat la rândul său un declin al profitului operaţional de 15,4% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. LG a estimat un profit de 652,2 miliarde de woni pentru perioada aprilie-iunie.

 (1 dolar = 1.167,33 woni)

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.