Cea de-a cincea generaţie a hatchback-ului Nissan Micra a fost lansată joi la Salonul Auto de la Paris, iar producătorul japonez nu s-a sfiit să acopere întregul podium cu autoturismele uşor de recunoscut pentru liniile moderne, colţurile ascuţite şi aerul sport. Nissan îşi propune ca noua generaţie să ia cu asalt piaţa hatckback-urilor, după mai bine de trei decenii de la lansarea primului model.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prima Nissan Micra a fost prezentată în 1982, însă lansarea ultimei generaţii vine cu un design revoluţionar, care apare pe o nouă platformă încercată de producătorul auto japonez la peste un deceniu de la ultima variantă.

”Micra Gen5 ne demostrează intenţia de a intra în luptă pentru a câştiga primele poziţii ale pieţei segmentului B din Europa, care este totodată cea mai mare şi competitivă piaţă din lume pentru aceste autoturisme”, a declarat CEO-ul Alianţei Renault-Nissa, Carlos Ghosn.

Noul Nissan Micra a fost înzestrat cu un design îndrăzneţ, potrivit cu siguranţă consumatorilor europeni, tocmai pentru a se lupta cu dominanţa impusă pe piaţă de modelul Ford Fiesta. 

Nissan Micra (Sursă: News.ro)
Nissan Micra (Sursă: News.ro)

Micra Gen5 este mult mai lung şi lat prin comparaţie cu generaţiile anterioare, iar producătorul japonez a decis să coboare cu câţiva centimetri garda la sol. Între timp, partea frontală este marcată de o bară de protecţie modernă în formă de ”V”. Noile detalii aduse de producătorul auto includ mânere ascunse pentru uşile spate, care dau o oarecare eleganţă autoturismului.

Directorul Carlos Ghosn a pus accentul pe versatilitatea noului model, care vine în zece nuanţe exterioare, inclusiv un portocaliu aprins şi un roşu clasic, iar cumpărătorul poate să aleagă între 125 de combinaţii posibile între nuanţele caroseriei şi cele interioare.

Producătorul japonez a mizat pe un interior spaţios, ergonomic şi confortabil, iar din punct de vedere tehnologic a ales un sistem audio de înaltă calitate. De asemenea, noua generaţie propune conectivitate prin Apple CarPlay şi Android Auto.

Nissan Micra este dotat cu un display central digital color de 7 inch, ce permite accesul la sistemele audio şi de navigaţie prin satelit, telefon mobil, aplicaţii online şi asistenţă vocală.

Interior Nissan Micra (Sursă: Nissan)
Interior Nissan Micra (Sursă: Nissan)

Pachetul de tehnologii inovatoare se remarcă prin un sistem de avertizare pentru părăsirea benzii de circulaţie, sistem de frânare de urgenţă, precum şi un monitor pentru semnalele de circulaţie. Aceste tehnologii sunt parte a sistemului de mobilitate inteligentă.

Motorizările turbo cu tehnologie downsizing şi aerodinamica avansată livrează un plus de eficenţă şi performanţe dinamice superioare pentru autoturism, iar elementele de identitate vizuală includ muchiile ascuţite, blocul optic futuristic şi plafonul plonjat al Micra Gen5.

Noua generaţie va fi produsă pentru piaţa europeană la uzina Renault din Flins (Franţa), ca parte a Alianţei Nissan-Renault. Comercializarea modelului va demara în Europa începând cu martie 2017.
 
Compania Nissan a înregistrat un record istoric de vânzări în Europa, cu o creştere de două cifre pe anumite pieţe, reuşind să combată fluctuaţiile economice prin vânzările accelerate.
 
Corespondenţă de la Paris, de la Adina Florea
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.