Rusia intenţionează să pună capăt restricţiilor asupra zborurilor către şi dinspre 52 de ţări ”prietene”, după 9 aprilie, parte a planurilor sale de a reduce măsurile luate pentru a încetini răspândirea Covid-19, a declarat luni prim-ministrul Mihail Mişhustin, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rusia intenţionează să reia zborurile către şi dinspre Argentina, Africa de Sud şi alte ”ţări prietene”, a spus Mişhustin, adică cele care nu s-au alăturat celui mai recent val de sancţiuni occidentale asupra Moscovei din cauza invaziei Ucrainei, pe care Moscova o numeşte o „operaţiune specială” pentru demilitarizarea ţării vecine.

Moscova a impus restricţii ample de călătorie la începutul pandemiei de coronavirus, în martie 2020, dintre care multe rămân în vigoare, dar a extins treptat lista ţărilor considerate sigure pentru călătoriile aeriene.

Alte ţări cu care Rusia va relua zborurile după 9 aprilie includ Algeria, China, Liban, Peru şi Pakistan, a anunţat grupul de lucru rus pentru coronavirus.

Mişustin a mai spus că Rusia va ridica restricţiile privind călătoriile peste graniţa terestră dintre Rusia şi China.

Rusia şi-a închis spaţiul aerian pentru companiile aeriene din 36 de ţări, inclusiv toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, ca răspuns la sancţiunile legate de Ucraina care vizează sectorul său aviatic.

Măsurile punitive impuse de puterile occidentale au forţat şi firmele occidentale să rezilieze contractele de leasing cu companiile aeriene ruse pentru peste 500 de aeronave.

De asemenea, sancţiunile împiedică companiile aeriene ruse să cumpere piese de avioane sau servicii de întreţinere din Europa sau Statele Unite, amplificând presiunea asupra celei de-a 11-a pieţe a aviaţiei din lume, din cauza interzicerii utilizării spaţiului aerian nord-american şi european.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.