Un oficial al Ministerului rus al Energiei a declarat, marţi, într-o şedinţă a parlamentului, că există planuri de apărare a instalaţiilor de petrol şi gaze cu sisteme de rachete, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Lucrăm în comun, inclusiv cu colegii din Garda Naţională Rusă, pentru acoperirea obiectivelor, la instalarea, în consecinţă, a unor sisteme de protecţie precum Pantsir”, a declarat Artiom Verhov, directorul departamentului pentru dezvoltarea industriei gazelor din Ministerul Energiei.

Ucraina a intensificat atacurile asupra infrastructurii petroliere ruse de la începutul anului, lovind numeroase rafinării mari de petrol în încercarea de a paraliza armata Rusiei şi de a reduce avansurile armatei sale.

Capacitatea rusă de rafinare a petrolului închisă în urma atacurilor cu drone din Ucraina din primul trimestru se ridică la aproximativ 4,6 milioane de tone (370.500 de barili pe zi), sau aproximativ 7% din total, arată calculele Reuters.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.