Autoritatea de reglementare a comunicaţiilor de stat din Rusia, Roskomnadzor, a adăugat Amazon Web Services şi alte 11 companii străine de tehnologie pe o listă extinsă de firme cărora le cere să îşi deschidă birouri locale, acestea riscând în caz contrar sancţiuni şi posibile interdicţii, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În 2021, Rusia a cerut ca 13 firme, în mare parte companii de tehnologie din SUA, cum ar fi Google, parte  a grupului Alphabet, Facebook, parte a Meta Platforms, Apple şi Twitter să fie reprezentate oficial pe teritoriul Rusiei până la sfârşitul anului, sau se vor confrunta cu restricţii privind publicitatea, colectarea datelor sau transferurile de bani.

Invadarea ulterioară a Ucrainei de către Moscova a intensificat disputele Rusiei cu Big Tech, ducând în cele din urmă la interzicerea Twitter, Facebook şi al altora de pe piaţă.

Dar, în ciuda ameninţărilor iniţiale, alte servicii web listate pot rămâne operaţionale şi disponibile, cum ar fi YouTube, Wikipedia, Telegram şi Zoom. Amazon Web Services şi alte 11 site-uri de găzduire au fost adăugate joi, a arătat site-ul web al Roskomnadzor.

Nu a fost imediat clar ce înseamnă trecerea pe listă a Amazon şi a altor companii. Amazon nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.